delquizHen over foråret har vi haft travlt med at tilføre iBog® Biologbogen nye funktioner og revidere og ajourføre fagligt indhold.

Biologibogen får nye interaktive elevopgaver, der i højere grad er elevaktiverende og udfordrende end bogens hidtidige opgaver, som vi lukker ned for i løbet af sommerferien. Et interaktivt opgavesæt  indeholder typisk en kombination af spørgsmål, som kan være multiple choice, kryds og tværs, indsætningsopgaver og opgaver, der kræver at eleven tolker en figur.

De nye interaktive opgaver er delt i to sæt. Ét sæt bliver placeret tilgængeligt for elever (nye sider sidst i hvert kapitel), som kan anvendes i undervisningen eller som elevernes forberedelse hjemme. Et andet sæt bliver placeret i menuen “Til ajourPlus-lærere”, hvor kun netop lærere har adgang. Disse opgaver kan derfor enten anvendes til tests eller som elevopgaver i undervisningen. Læs evt. mere om delbare interaktive opgaver på Systime.dk.

Fra skolestart indeholder Biologbogen et bearbejdet og omskrevet afsnit om nervesystemet, der sammen med nye interaktive opgaver og en animation, skal støtte eleverne gennem et ellers svært stofområde. Stoffet om kostråd og kostvaner kommer til at indeholde de seneste kostråd og en ny oversigt over danskernes kostvaner i nyere tid.

Afsnittene Mad som byggemateriale og Kostvaner flytter plads, således at afsnittene fremover bliver placeret i sammenhæng med ernæringsfysiologien.

Fortsat god fornøjelse med Biologibogen – og god sommer.

 
avatar
Om bloggeren

Anna Marie Thøstesen

Lektor på Aarhus Katedralskole. Redaktør på Biologibogen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *