FED Engelsk er en opgave-baseret udgivelse, som henvender sig til eleverne på HG: Udgivelsen vil indeholde lettere tekster på engelsk om emnerne: The American Dream, Sales and Marketing, Company Profiles, Storytelling og Business Ethics. Med udgangspunkt i disse emner er der mange varierede opgaver og cases, som på en motiverende måde forbereder eleverne på erhvervssproglige situationer. Via opgaverne kan eleverne bl.a.:

 • træne ordforråd
 • blive bedre til tekstforståelse
 • blive bedre til case-baserede eksaminer
 • formulere sig på engelsk om et givent emne
 • skrive opgaver så som handelsbreve og reklamekampagner.

iBogen vil indeholde oplæsninger af bogens tekster ved native speakers og interaktive opgaver til træning af sproglige og grammatiske aspekter.

Desuden kommer der analysemodeller til film, reklamer og tekster.

Vi ser frem til at høre jeres kommentarer til udgivelsen FED Engelsk task-based Business English – HG Grundbog, der er frit tilgængelig mens den er under udvikling.

iBogen vil være klar til skolestart.

 

Venlig hilsen

Tilde Kongsgaard Valentin, Catherine Brejnholt og Marianne Klostergaard
Faglig redaktør: Jens Norlyk

 
avatar
Om bloggeren

Birte Annette Nørregaard

4 Responses to Motivér eleverne med HG Grundbogen til engelsk

 1. avatar Lise Jul Jacobsen siger:

  Fed engelsk ser ud til at være et meget spændende materiale, der helt sikkert kan være med til at motivere eleverne. Emnet The America Dream er rigtig spændende. Dog ser teksterne lidt svære ud i forhold til det niveau mange af vores elever er på, når de starter på hg1.

 2. avatar Tilde Kongsgaard Valentin siger:

  Hej Lise
  Tak for din kommentar.
  Vi har prøvet at tage højde for, at eleverne der starter på HG1 har forskellige niveauer. Derfor har vi både lette tekster, som f.eks. “The Pursuit of Happyness”og “Bianco”, lidt sværere tekster som “From rags to riches” og en del af marketingsteksterne og så svære tekster som “The market environment”. Dette er for både at imødekomme mange niveauer hos eleverne, når de starter, men også for at de kan bruge bogen løbende i hele deres engelskforløb, hvor de jo bliver bedre og bedre.
  Desuden tænker vi, at alle teksterne i “Marketing & Advertisement” behandler emner, som de bliver meget familiære med i Salg og Service på HG1, og det vil derfor være nemmere for dem at læse teksterne i engelsk, når de har været gennemgået i Salg og Service.
  Hvis teksterne viser sig at for svære for nogle, synes jeg, at mange af kapitler lægger op til, at man kan arbejde med opgaverne uden at læse alle teksterne. Eller at man kan sætte de ressourcestærke elever sammen med de ressourcesvage elever i udarbejdelsen af opgaverne.
  Hilsen Tilde

 3. avatar Ena Begovic siger:

  Jeg synes jeres bog er super relevant ift. business, men idet jeg er ny lærer på eud (har udelukkende erfaring fra stx engelsk), så bliver jeg nødt til at stille det pinlige spørgsmål: hvilket niveau svarer bogen til? Bare så jeg ikke får ballade af censor, hvis eleverne skal til eksamen. Jeg har nemlig et b-niveau hold.

  Mvh.
  Ena Begovic

 4. avatar Trine Østergaard siger:

  Hej Ena,
  FED Engelsk henvender sig til niveauerne F-E-D og er derfor ikke henvendt til b-niveau.

  mvh
  Trine Østergaard
  Projektleder, fremmedsprog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *