Grundbog i kunst og arkitektur – Kunstens rum indbyder til reflektioner over kunst og arkitektur på tværs af tid.

Grundbog i kunst og arkitektur -Kunstens rum er en elevhenvendt grundbog til undervisning i kunst og arkitektur på ungdomsuddannelserne, seminarier, højskoler mv. I Grundbog i kunst og arkitektur – Kunstens rum følges hvert kapitel af en række forslag til kreative, praktiske, konkrete øvelses- og analyseopgaver, som gør det lettere for eleverne at forstå, omsætte og anvende det teoretiske stof.

Udgivelsen er under udvikling og udgives ultimo april som bog og iBog.

Grundbogen sammentænker undervisningen i kunst og arkitektur og tager eleverne med på en opdagelsesrejse i forskellige måder at opleve virkeligheden på blandt andet gennem nedslag i forskellige temaer på tværs af tid, f.eks. “Øjeblikket i Kunsten“.

Bogen indledes af kapitlet ”Om arkitektur – en kort, indledende promenade” af Henrik Oxvig, forskningsleder ved Arkitektskolen i København, og efterfølges af et omfattende kapitel ”Rum i arkitektur, by og have” til brug i arkitekturundervisningen, som også rummer en række arkitekturhistoriske nedslag.

Udgivelsen behandler en bred vifte af traditionelle kunstneriske udtryksformer indenfor maleri, skulptur og arkitektur samtidig med, at grænsefladerne i samtidskunsten berøres i kapitlet ”Fra museum til gade – tendenser i samtidskunsten”.

De grundlæggende visuelle virkemidler og metoder er i grundbogen koblet til en konkret anvendelsesorienteret tilgang, der viser fagbegreberne i brug i forhold til et tematisk omdrejningspunkt med overskriften ”Visuelle virkemidler – fra naturen ind i byen” og ”Picassos Guernica – metoder i brug”.

Vi er interesserede i forslag og kommentarer til udgivelsen.

Venlig hilsen

Sophie Holm Strøm, Jørgen Eriksen og Henrik Oxvig

 
avatar
Om bloggeren

Birte Annette Nørregaard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *