iBogen Musikalsk produktion er netop blevet udvidet med kapitlet Lyd og lyrik skrevet af Marie Højlund og Lasse Nielsen.

 

Her beskæftiger forfatterne sig med et felt, der rækker ind over to kunstarter, der ofte holdes adskilt – nemlig musikken og lyrikken. Præcis som en film blander levende billede, dialog, musik osv., kan også musik og lyrik præsenteres i en sammenhængende enhed. Når vi beskæftiger os med dette felt, vil det altså være hensigtsmæssigt både at trække på faglighed fra danskfaget og fra musikfaget.

 

Vi møder sammenstillingen af musik og lyrik mange steder. Noget tyder på, at det for mange i de seneste år føles mere og mere naturligt at arbejde med denne sammenstilling som en samlet enhed og ikke som to dele, der sættes sammen.

 

Emnet bliver gennemgået via tekst samt en række lyd- og videoklip. Som afslutning bringer forfatterne analyseeksempler og -øvelser samt en række produktionsopgaver.

 
avatar
Om bloggeren

Claes Sønderriis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *