De Danske Kvinders Historie er en aktuel iBog® om dansk kvindehistorie fra slutningen af 1700-tallet og frem til i dag.

iBogen begynder med Oplysningstidens nye lighedstanker og slutter i nyeste tid med en kvindelig statsminister og kønsneutrale dukker i børnehaverne.

De danske kvinders historie beskriver og forklarer den udvikling, som de danske kvinders levevilkår har gennemgået fra slutningen af 1700-tallet og frem til i dag. Da kvindehistorien i Danmark er formet af tanker og begivenheder i resten af verden, er der udblik til Frankrig, England og USA.

I det 21. århundrede er ligestillingsdebatten evigt aktuel både på det politiske plan og i bredere kulturelle sammenhænge som fx teater og litteratur. Emner som kvinders ret til fri abort, kønskvotering, ligestilling i hjemmet og på arbejdsmarkedet bliver løbende diskuteret. Materialet er skrevet for at sætte disse emner ind i en historisk sammenhæng og dermed skabe større viden og forståelse for området.

Der har ikke tidligere været en grundbog til ungdomsuddannelserne om kvindehistorie, så bogen udfylder det hul og beskriver kvindehistorien over tre århundrede med ord, billeder og kilder.

De danske kvinders historie kan læses i sin helhed, men det er oplagt at se på kvindernes historie i tematiske forløb som for eksempel familieliv og den demokratiske udvikling i Danmark. Til dette brug er kapitel 7 opdelt tematisk i organiserede kildekapitler.

 
avatar
Om bloggeren

Helle Hauge Bülow

Projektleder i Historie og Samfundsfag på Systime

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *