Systimes Filosofi. Fra antikken til vor tid kommer nu i en revideret, udvidet og digitaliseret udgave – som iBog.

Målet er stadig at give en overbliksorienteret og eksempelbaseret fremstilling af den vestlige filosofi med idéhistoriske udsyn. Den afgørende forskel er den rolle digitaliseringen har fået, siden internettet begyndte at blive hvermandseje i 1990erne. Også for filosofien har det betydet en revolution i materialetilgængelighed for både forfattere og brugere. Vi er først ved at opdage et forvandlet læringsmiljø.

Vi er interesserede i kritik fra kolleger med hensyn til både det faglige, det didaktiske og det pædagogiske. I første omgang i forbindelse med den del af projektet, der handler om 1800-tallet, som er frit tilgængeligt. Vi spiller ud, men er stadig selv undervejs. Det afgørende er brugbarheden af den nye filosofihistorie.

Den primære målgruppe er som tidligere den gymnasiale filosofiundervisning, men nu – bl.a. i kraft af internetmulighederne – også de første studieår. Udvidelsen afspejler sig eksempelvis på områder som positivisme, historicitet og hermeneutik samt i inddragelsen af navne, der kun sjældent behandles i danske filosofihistorier (J.L. Heiberg, W. Dilthey, Luc Ferry).

Ved digitaliseringen er der gjort brug af internettets både pædagogiske og faglige filosofimuligheder. Et tilbagevendende emne i forfattergruppens interne diskussioner har været, om fremmedsprogede videoklip skal tekstes på dansk. Et forslag har været, at engelsksprogede klip ikke behøvede tekstning med den adressatgruppe, vi tilsigter, men at klip på tysk og fransk burde tekstes.

Se Filosofi – fra antikken til vor tid iBog

Der er fri adgang til materialet frem til udgivelse.
Man skal blot logge ind på MinKonto.

 
avatar
Om bloggeren

Keld Jessen

Redaktør & forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *