Da Systime lancerede iBogen i foråret 2010, lignede dens forside en papirbog. I 2017 er det snarere omvendt.

Meget er sket, siden den første iBog® udkom i 2010. I dag tæller Systimes iBibliotek® hele 400 iBøger®, på MinKonto kan man søge på tværs af dem alle, og lærere kan bl.a. dele interaktive opgaver og forløb med deres elever. Én ting har dog været uforandret: Forsiden. Den har indtil nu lignet forsiden på en papirbog.

Nye forsider på iBøger®
Nu er tiden kommet til at gøre forsiden på iBogen mere dynamisk. Brugervenligheden skal højnes, så du nemt finder nyheder og vigtige ting i og om den enkelte udgivelse.

På nye udgivelser har vi ændret forsiden, så billedet af udgivelsen optager mindre plads. Det frigør plads til andre ting af relevans for brugeren.

Her er et eksempel (forstørres ved klik):

Forsiden af en iBog® 2017

Hvordan ser den perfekte forside ud?
Arbejdet med den nye forsides design er stadig i første fase, og vi vil gerne have dig med på råd i udviklingen. Hvad er vigtigt for dig at finde på forsiden af en iBog® – generelt og for enkelte fag?

Papirbogen begynder at ligne iBogen
Vi arbejder hen mod, at iBogsforsiden ikke skal være begrænset af papirbogens forside. En iBog® er jo ikke en papirbog på nettet. Det er nærmest omvendt. Papirbogen er i dag i de fleste tilfælde en trykt version af dele af indholdet fra iBogen.

 

En af de første iBøger® var Psykologiens veje.
Til venstre ses forsiden i 2010. Til højre ses forsiden i 2017.

 
avatar
Om bloggeren

Kristian Jørgensen

Kommunikationsleder, Systime.

2 Responses to En iBog®– er det ikke en papirbog på nettet?

 1. Den nye forside er alle tiders. Det længere index er noget af det bedste. Så alt i alt en 12’er.
  På den negative side, Jo som i skriver skal det jo ikke være en papirbogs forside. Men jeg synes /Når man ser på jeres eksempel) at:
  – Videoguide til læreren bør flyttes op i linket til lærere.
  – Jeres reklame for systimelab er for meget reklame. Og, Jo jeg ved at “I” synes at systimelab er alle tiders, men for rigtig mange lærere og for de fleste ‘normale’ elever, så er systimelab 100% ligegyldigt og uinteressant.
  Selvfølgelig skal jeres link være der, men jeg synes at det fint kunne flyttes om til Lærer området,
  Istedet for den reklameblok kunne I med fordel placere en, for bogen, relevant information om dens indhold.

  Et ønske jeg har til udvidelse var at læseren kunne råde over fx. 10 smalle bogmærker i højre side af iBogens aktive område. Så læseren hurtigt kan sætte et af disse 1+ til et vigtigt sted i iBogen.
  fx. i matematik, en gul fane ved cirklens formler,m en blå ved trekanter, en grøn ved den opgave man er i gang med i øjeblikket, og måske en sort hvor læreren har sagt man skal læse til. Et sådan (begrænset) antal faner vil gøre det nemmere for eleven at hoppe rundt til de vigtige steder. Helt i stil med når man i en p-bog holder et par fingre inde der hvor man skal tilbage. Dog synes jeg det er vigtigt at der kun er max 10, så systemet ikke bliver en uoverskuelig samling af gamle mærker, men i stedet et hurtigt værktøj.
  Ps: Husk at hvis man trækker et sådan ‘mærke’ ind på en side, så bør der være en mulighed for at fortryde og rykke et mærke et trin tilbage. (Praktisk hvis man sætter et mærke, og så opdager at man fik taget et forkert.

  PPs. jeres lille talemaskine nederst til venstre er absolut super for nogle af mine elever, – men den kender ikke ordet i-bog / i-bogen / ibogen

  Hilsen Thorleif

  • avatar Kristian siger:

   Hej Thorleif

   Mange tak for dine forslag. De vil blive bragt videre.

   Mvh. Kristian, Systime

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *