Forfatteren Peter Larsen skriver om den helt nye udgave af  “Problemer og teknologi“:

3. udgave af Problemer & Teknologi er revideret og opdateret i forhold til læreplanerne 2017 i faget teknologi i de gymnasiale uddannelser, niveau A, B og C.

Bogen lægger vægt på fagets metoder og faglige indhold, og er i forhold til de tidligere udgaver udvidet med en række opgaver. Eleverne lærer at udvikle produkter i en systematisk og iterativ proces, hvor de udvikler sig fra at være novicer til at være kompetente udøvere ved at gentage processen flere gange. Sideløbende introduceres fagligt indhold, der øves gennem opgaver, inden eleverne anvender deres viden i projekterne.

i iBogen problemerogteknologi.systime.dk kan findes en række skabeloner, der guider eleverne gennem de forskellige aktiviteter i produktudviklingsforløbene.

Bogen er nu opbygget med 6 kapitler:

Kapitel 1, Problemer og teknologi, er en indføring i fagets grundbegreber, teknologi og teknologiudvikling.
Kapitel 2, Produktudvikling, omhandler produktudvikling som en systematisk og iterativ proces. Kapitlet afsluttes med et forslag til et projekt i Grundforløb i Produktudvikling.
Kapitel 3, Teknologi, mennesker og miljø, præsenterer fagligt indhold og forslag til projekter om Arbejdsmiljø og Bæredygtighed.
Kapitel 4, Virksomhederne og verden, præsenterer fagligt indhold knyttet til faget på A-niveau og forslag til opgaver om En virksomhed i samfundet, Analyse af en virksomhed og projekt om Den producerende virksomhed.
Kapitel 5, Teknologi som undervisningsfag, omhandler problembaseret læring og projektarbejde.
Kapitel 6, Projekt og rapport, omhandler problemformulering, planlægning og informationssøgning samt teknologirapportens indhold.

Afsnittet om informationssøgning er udarbejdet af Birgit Truelsen Larsen, de øvrige afsnit af Peter Larsen.

Peter Larsen, 2017

 
avatar
Om bloggeren

Klaus Marthinus Christensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *