Mimi Sørensen og Mads Rangvid arbejder videre på at gøre litteraturhistorien levende og nærværende for elever og kursister.

Senest har de tilføjet et nyskrevet kapitel om pietisme, hvor de med udgangspunkt i det moderne syndsbegreb, nemlig at foræde sig og blive overvægtig, får præsenteret det pietiske fromheds- og syndsbegreb i Brorsons salme Hvorledes skal jeg møde og favne dig, min skat? Det afsluttende spørgsmål til arbejdet med salmen aktualiserer teksten ved at lægge op til en sammenligning mellem Brorson, yoga, gospel og idoldyrkelse.

Et mål med de seneste opdateringer har været at lægge op til differentiering ved at tilføje en række tekster og opgaver, der kan udvide det faglige perspektiv. Du kan eksempelvis læse med i afsnittet om Romantismens smertefulde længsel, hvor udgangspunktet er Chr. Winthers: Flyv, fugl! flyv.

Sidst, men ikke mindst, vil jeg henvise til de meget udførlige og inspirerende ideer til undervisningen, herunder Litteraturhistorien i billeder og Dannelsessyn og danskfaget. Sidstnævnte kan give anledning til en lødig faglig diskussion på klassen om, hvorfor der overhovedet skal undervises i dansk på de gymnasiale uddannelser!

Forfattere: Mimi Sørensen og Mads Rangvid

Redaktør: Liselotte Henriksen

 

 

Logo

 
avatar
Om bloggeren

Poul Storgaard Mikkelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *