Psykologifagets nye læreplaner fra 2017 har et øget fokus på, at vi skal undervise i metode og inddrage psykologiske undersøgelser i psykologiundervisningen.

Lærebogen Undersøgelser i psykologi sætter dig i stand til at indfri disse mål. Den udstyrer dig med et væld af nyere og klassiske psykologiske undersøgelser med tilhørende øvelser og arbejdsspørgsmål, og den klæder eleverne på til at kunne arbejde med og forholde sig kritisk til psykologisk forskning.

Bogen lægger ud med et metodeafsnit, der giver eleverne kendskab til nogle af de fremgangsmåder, som man bruger, når man producerer psykologisk forskning. Her stilles samtidigt skarpt på de fejlkilder, der kan være forbundet hermed. Kapitlet skærper elevernes blik for, hvilke omstændigheder man kan og bør forholde sig kritisk til, når man læser psykologiske undersøgelser.

Bogen er herefter inddelt i fire hovedafsnit, der svarer til kernestofområderne i psykologifagets læreplaner; socialpsykologi, kognitionspsykologi, udviklingspsykologi og personlighedspsykologi. Hver af disse hovedafsnit indeholder en række undersøgelser med særligt tilpassede arbejdsspørgsmål og øvelser. Vi har lagt vægt på, at undersøgelserne har en længde, der gør det muligt at læse og arbejde med dem i én undervisningslektion og gør dem velegnede til prøveformål.

Du kan allerede nu logge ind med din Systime-konto og læse undersøgelsen ”Kan vi stole på øjenvidner?” samt få et overblik over, hvilke kognitionspsykologiske undersøgelser, bogen byder på.

Forfattere:

  • Katrine Quorning, cand. mag. i psykologi og dansk. Underviser på Horsens Gymnasium.
  • Charlotte Tieka Jensen, cand. psych.

Redaktør:

  • Christian Skjødt Pedersen, forfatter til undervisningsbogen Evolutionspsykologi

Undersøgelser i psykologi udkommer som både iBog ® og trykt bog. Den forventes at udkomme til skolestart 2018.

 
avatar
Om bloggeren

Poul Storgaard Mikkelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *