– Ny udgivelse på vej.

Det ”gode” har længe været diskuteret i undervisningsrummet i den praktiske del af filosofien. Med bogen Tanker om ondskab – en temabog til filosofi ønsker vi nu at belyse de tanker, man har gjort sig om det ondes væsen. Hvad er ondskab? Hvordan skal det defineres? Hvor stammer ondskaben fra? Hvilke tanker har man gennem historien gjort sig om ondskab? Ja, hvorfor overhovedet diskutere emnet i filosofi?

Tanker om ondskab tegner en idéhistorisk linje fra oldtid til nyere tid. Det giver mulighed for en historisk læsning, mens den samtidig sikrer, at de filosofiske tekster kan stå alene og udvælges til at indgå i underviserens egne forløb.

Udover primærtekster indeholder bogen elevvenlige sekundærtekster til alle kapitler, forslag til arbejdsspørgsmål og -opgaver, samt perspektivtekster og anvendelsesorienteret materiale, hvor det tilstræbes at gøre emnet konkret og vedkommende for elevernes liv – eksistentielt, etisk og politisk.

Bogen præsenterer kendte filosoffer, som bl.a. Platon, Kant og Nietzsche såvel som den åbner op for nye perspektiver til faget ved  bl.a. Augustin, Leibniz, Arendt, Baumann, Lars Svendsen og Søren Gosvig Olesen.

I bogens indledning: Hvorfor filosofere over ondskab? lægges der op til en dialog omkring ondskabens væsen. Derudover præsenteres de to spor, som bogen også arbejder ud fra: Det metafysiske spor, hvor ondskaben bl.a. forsøges forklaret ud fra et religiøst perspektiv, samt det antropologiske spor, hvor ondskaben begribes som en størrelse, der udspringer af mennesket selv.

Bogen kan også bruges til at åbne filosofiske perspektiver i fag som dansk, engelsk, samfundsfag og mediefag.

Klik rundt i indholdsfortegnelsen og følg med i udgivelsesprocessen på https://tankeromondskab.systime.dk.

Jeres tanker om projektet og eventuelle udviklingsideer er meget velkomne.

Med venlig hilsen,
Forfatterne, Uffe Hansen og Maline Gehrt-Bendixen

Redaktører: Mads Rangvid og Torben Benoni

Bogen forventes at udkomme som iBog® og trykt bog i efteråret 2018.

 

 
avatar
Om bloggeren

Maline Gehrt-Bendixen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *