I Sprog i brug, der snart udkommer som iBog, er der et kapitel med titlen Arbejdstekster. I dette kapitel er der samlet tekster af meget forskellig karakter. Fælles for dem er, at de er velegnede til, at eleverne kan arbejde med dem med udgangspunkt i ét eller på tværs af flere af de sæt af teorier, metoder og analysebegreber, der er introduceret i de foregående kapitler.

Teksterne er ordnet i afsnit efter kontekst eller oprindelse. F.eks. er der tekster fra parforholdssfæren og fra det politiske liv. På siden Magtens og afmagtens sprog er der tekster fra arbejdslivet: tænkte ansættelses- og medarbejderudviklingssamtaler. For at gøre disse tekster særligt levende og analysérbare for eleverne er disse samtaler dramatiserede, så eleverne ud over at læse dem også kan lytte til dem.

Stil ind og lyt. Og kommentér gerne på, hvor stor eller lille gevinsten er ved at iBogen rummer sådanne lydfiler.

 
avatar
Om bloggeren

Søren Peter Sørensen

Projektleder på Systime.

2 Responses to Lyt til sproget i brug

  1. avatar Johannes Fibiger siger:

    “Sprog i brug” er en glimrende bog, der formidler kompleks viden på en relevant måde. Forfatterens sprogfilosofiske indsigt kan mærkes ned i eksempler, opgaver og grafik. Det er formidling på et højt niveau:)

  2. avatar Anna Maria Lassen siger:

    Mange tak, Johannes. Det er rart at høre.

    Sprog i brug er i øvrigt også blevet kommenteret positivt fra uventet kant – nemlig på Indiensportalen under uddannelses-sitet EMU. Her ville anmelderen bede sine elever foretage sproghandlingsanalyser af indiske mænds sprogbrug (nærmere om det diskursive fremgik ikke), ligesom de skulle lave sprogtræer over sanskrit og hindi. Glædeligt at teorien kan finde anvendelse langt ud over den intenderede målgruppe :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *