Skal du på studietur til København i efteråret? Så snyd ikke dig selv, dine kolleger eller jeres elever for det unikke studiemateriale iBogen® Enevældens København – historie og byvandringer!

Takket være støtte fra Bergiafonden er der fri adgang for alle til denne iBog®. (Lærere skal dog logge ind med deres MinKonto for at få adgang til de omfattende lærervejledninger).

Udgangspunktet for iBogen er ingeniørofficer Christian Geddes enestående detaljerede kort over byen fra 1761. I iBogen streames kortet fra Københavns Stadsarkiv. Kortet kan både benyttes i forberedelserne til turen og on location på tablets eller smartphones. Der er avancerede søgefunktioner. Fx. kan grupper af interessante lokalitetstyper synliggøres, så jeres orientering lettes. Datidens og nutidens indretning af byrummene kan sammenlignes ved brug af slider-funktionen, hvor Geddes kort og et helt ajourført Googlekort kan ses samtidig eller kun et ad gangen:

NyeBorgerhuse

iBogens 5 hovedkapitler behandler hver især et aspekt af byens historie med fremstilling, kilder, cases og opgaver og i kapitlet Byvandringer findes materiale til 6 meget detaljeret beskrevne, men selvfølgelig fleksible, byvandringer.

God fornøjelse før, på og efter studieturen med Geddes kort og iBogen om Enevældens København.

 

 
avatar
Om bloggeren

Søren Peter Sørensen

Projektleder på Systime.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *